НАРОДЕН ГЛАС


Огнян Стефанов: Ако имахме гражданско общество, Цонев и Пеевски щяха да са на политическото бунище

15 12036 29.03.2019
Огнян Стефанов: Ако имахме гражданско общество, Цонев и Пеевски щяха да са на политическото бунище
Огнян Стефанов

Пеевският закон за медиите не работи. Ако работеше, щяхме да сме научили, кои са издателите на медиите на Пеевски. Самият той казва, че напуска медиите и ще ги поеме някаква фондация. Това еше в началото на октомври 2018 година. Но те и сега пишат ”нашият издател”. Какво иска да каже Цонев, че неговият колега и приятел не казва истината?! Че послъгва?


Така отговори Огнян Стефанов по телефона на приказките на депутата от ДПС Йордан Цонев пред Сашо Диков в предаването му по Евроком, че с медийния закон са лъснали медиите, които имат скрито финансиране. Според Цонев това са "капиталските" и други медии. "Подкарай с едрия брус "Капитал", Фрог нюз, извикай го Академика", посъветва ехидно Цонев журналиста Диков. Аз не разбирам от тези работи, но ти ги подкарай, питай ги и ще видиш, е закона работи. Чудесно работи, - проължи хиленето Цонев.

 

Той самият казва, че не разбира от тези работи. Като не разбира,  защо говори? А сега за "Академик". Навярно са виждали папката, отнасяща се за мен в архива на ДС. Да, "Академик" пише на нея, но вътре няма дори един лист. Това не го твърдя просто аз, а комисията по досиетата. Когато Цонев придобие смелост да говори със същата лекота за двете имена на агента Ахмед Доган, тогава ще говорим за равнопоставеност в диалога, посочи Стефанов. Може в публичното пространство да се подхвърля някакъв мой псевдоним, но това е празна папка. А Цонев пък в публичното пространство е известен като Данчо Ментата. Предполагам, защото обича ментов чай... - допълни Стефанов.

 

Аз пък мисля, че е заради друго... - намеси се Диков.

 

Не знам какво има предвид Цонев-Ментата за Фрог нюз, като казва, че съм наясно, че закона на Пеевски за медиите работел. Това са някакви инсинуации, смешни неща. Всички проверки и сигнали срещу сайта, както и финансирането, за негово сведение, съдът е отхвърлил категорично. Нека направят колкото искат проверки, пак същото ще се установи. Но дали по закон се финансират пеевските медии? Много от тях са губещи - как се издържат. Нека Пеевски да обясни. А и съответните органи да започнат проверки, както проверяват други издания. Под ударите на прокуратура и НАП са "19 минути", "Биволъ", "Афера", теб Сашо и Люба Кулезич ви свалиха от ефира на Нова телевизия, купиха и унищожиха BIT, на мен са повдигнати няколко обвинения... Нека проверят и медиите на другарчето на Цонев - Делян, за да има равнопоставеност и да видим как стоят нещата с тях, - допълни Стефанов.


Журналистът коментира накратко и "апартаментгейт": Ескалацията на жилищния скандал не просто показва един страхотен цинизъм спрямо избирателите, демонстрирайки богатство, разкош и т.н и т.н. Погазването на нормите на етично поведение показва, че нещата са тръгнали надолу. Много неща ще започнат да излизат. Такива като Цонев и Пеевски отдавна щяха да са на политическото бунище, ако българското общество съществуваше реално, завърши Стефанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама