АКТУАЛНО


Илиан Василев: Дъното на българската журналистика беше постигнато по Панорама с Цветанов

20 19959 30.03.2019
Илиан Василев: Дъното на българската журналистика беше постигнато по Панорама с  Цветанов
Илиан Василев

Дъното на българската журналистика беше постигнато снощи по Панорама с Цветан Цветанов. Нямаше критичен или опозиционен друг глас, монолог и колянопреклонение. Жалко за Бойко Василев, много, много жалко. За целия период на прехода това е най-ниската точка на падение на журналист.


От предаването разбрахме, че никой не може да накаже Цветан Цветанов, тоест той вече има статут на самостоятелно слънце в ГЕРБ.
Че "законно" според него включва данъчна измама и документи с невярно съдържание. Да не говорим за недоказани пари.  Най-голям смях предизвикаха "съмненията" за руска връзка в "атаките" срещу него. Вие знаете вече кои направиха разкритията и освен като виц, тези негови твърдение не могат да се възприемат.


Но ето руската връзка - тя е лично негова и пряка - той е политически олигарх, ценностната му система е кремълска, псевдодемократичните му инстинкти са кремълски, защото прави избори по кремълски образец, смята се за човек над закона, а корупцията за нормалност, за естествена своя среда. Може всяка година на ходи на молитвени закуски в САЩ, да се бие в гърдите, че без него няма сделка с Ф-16 /което е пълен фейк/, но си остава кремълски човек като манталитет и съзнание.


Думите са евтини, включително от екрана на сгъната от страх телевизия. Какво "западно" или "европейско" или "атлантическо" или "дасно" виждате в поведението му - къде е чувствителността към собствената си отговорност като политик, смирение като християнин, морал, визионерство. Той е убеден че на него му се "полагат" апартаменти и асаньсори по специален ред и правила, неговият светъл пример за прилегиите от времето на Живков и на червената номенклатура.
Поредният политически олигарх, който се опитва да ви каже, че за него няма съд, няма закон, няма отговорност.

 

Илиан Василев, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама