НОВИНИ


Бареков си призна - напуска bTV, търси нови върхове

16 6339 23.11.2009
Бареков си призна - напуска bTV, търси нови върхове

Стигнах върха и е време да се оттегля от bTV. Седем години в дома на милиони зрители са страшно много, заяви журналистът Николай Бареков в писмо до ръководството на частната медия. В телевизията трескаво търсят заместник на пловдивчанина, който обяви, че подготвя нов мащабен проект.



"Време е да поема по самостоятелен път в отговор на моите вътрешни журналистически терзания и убежденията ми за развитието на медиите в глобален мащаб. Седем години заедно всяка божа сутрин в дома на почти всяко българско семейство са страшно много време и човек става неусетно зависим от собственото си ежедневие. Признавам, ето с това се борих вътрешно в себе си през последните дълги месеци. Сега вече тръгвам по свой собствен път и предстои да се докажа на ново поприще в медиите, с което тепърва да воювам за вашата подкрепа", пише в открито писмо до bTV водещият на "Тази сутрин", с което си взе сбогом с колегите и ръководството на частната телевизия.

Бареков твърди, че шефовете му са приели с разбиране, желанието му да си тръгне от медията: "Това решение е логично и добре премерено, взето с много разум и приятелство и от двете страни. Признавам, това решение беше плод на голяма моя вътрешна борба през последната година и половина. Причината е много проста. Обичам битките и предизвикателствата и живея с тях. Знаят го приятелите ми, знаят го и враговете ми. В скоро време ще научите много интересни неща за новите ми творчески проекти. Нека Бог да ми е на помощ! Благодаря на семейството си и приятелите ми, които подкрепиха моето решение.", се казва още в писмото. Бареков се надява майка му да е доволна, защото е спазил заръката й – да си тръгна от едно място, когато вече е на върха. "Благодаря на голямото ми семейство от bTV за бащинските грижи към мен и подкрепата, която имах през цялото време", завършва писмото си Николай Бареков.

Припомняме ви, че Николай Бареков успя да "надживее" доста свои колеги в т.н. сутрешни блокове. В различните телевизии се завъртяха журналисти като Георги Коритаров, Асен Григоров, Мариана Векилска, Петя Стефанова, Николай Дойнов, Галя Щърбева и още мнозина, които издържаха на сутрешния екран по няколко месеца до 2-3 години. Бареков, въпреки многобройните критики от страна на Кеворк Кеворкян, а и на други свои колеги, че е сред най-поръчковите в бранша успя да изкара в "Тази сутрин" цели 7 години. В този период направи стотици интервюта, а любимата реплика "имаме новина" стана емблематична за сутрешния ефир. Все още не се знае за какъв "по-мащабен" проект се готви пловдивчанина, но за сега упорито се говори, че той ще е свързан с интернет, където Николай Бареков се настани с блога си "На Барекадата". В телевизията от седмица вече упорито търсят заместник на Бареков, който да заеме мястото му до Ана Цолова, която поне на този етап остава единствен водещ на сутрешния блок.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама