НОВИНИ


Червеняков: Прокуратурата репресира червени

33 6674 23.11.2009
 Червеняков: Прокуратурата репресира червени
Младен Червеняков

Депутатът от БСП Младен Червеняков се срещна днес с главният прокурор Борис Велчев, като в рамките на 1 час политикът изразил недоволството си от нарушения в действията на обвинителите срещу социалисти.


Натъкнахме се на много наршения в действията срещу социалисти, които според нас не са случайни", каза за frognews.bg веднага след срещата Младен Червеняков.

Най-сериозно, било нарушението, когато е правен обиск на бившия зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов.

"Преди 10-ина дни са извършени обиски в дома му. В определелнието на СГС, с което се дава разрешение за претърсването на жилището му, се посочва един адрес, а е извършено претърсване на съвсем друг адрес", каза за сайта ни Червеняков. Впоследствие било взето допълнително разрешение за истинския адрес. .

"В някой от случаите има тенденциозно отразяване в медиите", каза за frognews.bg депутатът от БСП. Като пример за това, той даде отразяването на скандалите по проекта "Красива България".

Оказван е натиск върху разследваните от водещите досъдебните производства при събирането на доказателства, каза още Червеняков.

Червеняков обаче не пожела да назове имената на социалистите върху които е оказван натиск, както и да каже за колко дела става дума. "Това да оповести тези факти е работа на прокуратурата, каза той.

Според Младен Червеняков обвинител номер 1 е взел присърце нещата и веднага направил една от проверките по сигнала. "Доволен съм от срещата, имам доверие в работата на главния прокурор, просто трябва да се отърсат от това влияние, което се оказва над тях", каза за frognews.bg днешният гост на главния прокурор.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама