ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Бившата съпруга на Джеф Безос взима 25% от акциите в „Амазон”

0 5046 05.04.2019
Бившата съпруга на Джеф Безос взима 25% от акциите в „Амазон”
Джеф и Макензи Безос БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Амазон Джеф Безос се споразумя със съпругата си, че след развода им ще запази правото на глас и 75% от акциите, възлизащи на 143 млрд. долара.


В списъка на списание „Форбс“, най-богатият мъж е основателят на Амазон Джеф Безос.

Неговото състояние се е увеличило с цели 19 милиарда долара в последната година и вече възлиза на 131 милиарда. Интригата до сега бе, дали Джеф Безос няма да слезе от първата позиция заради развода си.

 

"Благодарна съм, че разтрогването на брака ми приключи" написа Макензи Безос вТуитър, в първия и единствен пост в профила си, създаден този месец.

 

Тя заяви още, че ще се откаже и от интересите си във вестник "Вашингтон Поуст", който Джеф Безос купи през 2013 г., и компанията "Блу Ориджин", основана през 2000 г.

 

Инвеститор в Амазон, пожелал анонимност, заяви, че решението премахва несигурността по отношение на акциите, които се понижиха с 0,2% до 1,817.41 долара в следобедната търговия.

 

55-годишният Джеф Безос се смята за основен фактор за главоломния растеж на Амазон и повишаването на цените на акциите, откакто основава компанията през 1994 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама