МИСТЕРИИ


Председателят на КПКОНПИ се скри от проверка на терасата му

13 12119 08.04.2019
Председателят на КПКОНПИ се скри от проверка на терасата му
Терасата на Пламен Георгиев

От община Слатина трябваше да проверяват терасата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, но икой не им е отворил, за да влязат в жилището. Дори от тази информация става ясно, че терасата не се използва като ”обща част” на блока, а до нея има достъп само от апартамента на излезлия в отпуск заради скандала Георгиев.


„При неосигуряване на достъп сами разбирате, че няма как с взлом да влезем вътре, да огледаме подробно, и да установим има ли незаконен строеж и какъв е той. Не мога да кажа дали това са общи части, най-вероятно е така. Те не могат да бъдат усвоявани. Трябва да има 100% съгласие на всички собственици, за да се случи нещо с тях”, заяви кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова пред Нова телевизия.

 

Във връзка с днешния Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от президента Радев, КПКОНПИ, председателят й и зам.-председателят й бяха едни от най-коментираните лица и институции, заради отсъствието им от съвета и множеството критики по техен адрес.

 

От медията информират, че още през 2012-а година в районната администрация е постъпил сигнал за незаконни постройки на обекта. Тогава общинарите опитали да извършат проверка, но не им е осигурен достъп от предишния собственик на жилището. Затова до момента не са налагани санкции.

 

Шефът на антикорупционната комисия е купил апартамента през 2017-а от Григор Младенов, който е строител на сградата и домоуправител в момента. Седем години по-късно проверката е подновена, но в жилището на Пламен Георгиев не е имало никого, затова тя ще продължи утре.

 

При последната си публична поява Георгиев беше с охрана от НСО и заяви, че няма да се занимава с "компроматни глупости".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама