НОВИНИ


Проф. Слатински: Властимащите пропуснаха намирането на изхода

4 5477 12.04.2019
Проф. Слатински: Властимащите пропуснаха намирането на изхода
Проф. Николай Слатински

Направо се чудя как властта не разбира истинската същност на случващото се. Потресен съм как не си дават сметка за възможния сценарий на деградация на процесите в България!


От кризисна ситуация е възможно излизане.

От катастрофична ситуация е възможно, ако все още е възможно, измъкване.
Науката го показва и доказва - в първия случай решението е максимин, във втория случай, то е минимакс. Това ще рече следното:


При излизането от ситуацията се гони максималната от минималните ползи.
При измъкването от ситуацията се преследва минималната от максималните загуби.


За властта няма позитивен изход вече, ситуацията е катастрофична. Властимащите в своето високомерие и дебелокожие пропуснаха намирането на изхода докато ситуацията бе кризисна. Вече тя, както казах, е катастрофична. Въпросът не е дали ще има тежка загуба, а как да се минимизира тя.


Ако продължават да не разбират какво се случва, властимащите поемат трудно управляемия риск ситуацията от катастрофична да стане безнадеждна. Тогава, както го показва и доказва науката, има само един възможен резултат - максимакс. Сиреч максималната от максималните загуби. Опустошителна и изпепеляваща щета за тях.


Това не е самоцелна и суха теория, това е неподлежаща на обжалване присъда. Затова ако властимащите се нуждаят от съвет, мога да им го дам безкористно, като го направя само с мисъл за България:


Понеже нямат вече излизане от ситуацията, да се опитат да се измъкнат от нея. Какво може да се случи ако не го направят - бедна ми е фантазията...

 

Николай Слатински, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама