НОВИНИ


Барекомания! Падат първи жертви. Връщат Коритаров в бТВ

40 13940 25.11.2009
Барекомания! Падат първи жертви. Връщат Коритаров в бТВ

„Ако не върнат Николай Бареков на екран, ще се хвърля чисто гола в Тунджа! Ако не се удавя, ще умра от хипотермия в ледените води!” Това ни пише на електронната поща Л.М. от Ямбол.



Подобни намерения има и В.Д. от Пловдив: „Край, няма повече да включа телевизора!!!!! Намирах спасение сутрин в „На БарЕкадата”, сега съм мъртъв!!!!”

Изписваме с инициали имената на тези крайни фенове на журналиста и водещ Николай Бареков, но се свързахме с тях и ги помолихме да не стигат до крайности. Обадили сме се и на съответните институции, защото е възможно наистина някой да посегне на живота си.

22-а са се самоубили след като научили вестта за смъртта на поп краля Майкъл Джексън. Те не са могли да понесат новината, че техният идол вече не е жив, коментират психолози. Подобна вълна на самоубийства е отбелязана и след смъртта на Кърт Кобейн, Джим Морисън и Джими Хендрикс.

Но тук не става дума за нещо фатално, което се е случило на Бареков, а за негово самостоятелно решение да се оттегли от бТВ и да започне нова, още по-престижна работа. Има обаче хора, които от години са свикнали да се събуждат с неговия образ и глас и това се е превърнало в техен рефлекс, опитват се да обяснят феномена лекари. Възможно е феновете да възприемат раздялата с любимия герой като негово предателство към тях, да се чувстват изоставени. Подобни реакции се очакват в САЩ след слизането на Опра Уинфри от екран, предричат медийни спецове.

Ученици от Пловдив са решили в събота сутринта да излязат пред сградата на бТВ. Ще носят плакати с искане Бареков да бъде върнат на екран. С тях в София щели да дойдат и техните родители. В момента те събират подписи, които ще представят на шефовете на медията. Очаква се към инициативата да се присъединят и политици, редовни гости на Бареков.
Миролюба Бенатова, Антон Хекимян или нов, мистериозен водещ, ще смени Бареков в сутрешния блок. Този въпрос измъчвал собствениците на бТВ. Рейтингът на предаването паднал драматично. Обсъждан бил дори вариант да бъде поканен отново в бТВ Георги Коритаров, който преди години бе освободен и премина в Нова телевизия. Тази идея обаче имала много противници. Най-любопитна обаче е версията, че Иво Сиромахов, от сценарния екип на Слави Трифонов, също е обсъждан. Той се славел с висок интелект, чувство за хумор и бърз рефлекс пред камера, твърдят експерти.

В медията се говори също, че било възможно да бъдат разкрити някои от истинските причини за раздялата с Бареков, които не го представят в добра светлина. Става дума за снимки на известния водещ, направени в гръцкия ресторант „Кумбаре” в центъра на столицата. На тях се виждали да си шушукат Бареков и Делян Пеевски, тогава зам.-министър на Емел Етем, а сега депутат от ДПС. Излизало, че Бареков още преди повече от година си е уреждал напускането, но криел това от своите началници. Това, разбира се, е само слух, но негови колеги подозират, че раздялата му с бТВ е добре обмислена PR кампания. За това говорели разпространеното от самия Бареков прочувствено писмо, sms-те, които разпратил на свои познати да отворят блога му в определен ранен час и пр. рекламни трикове. Като такива били припознати и нападките, които отправи срещу Кеворк Кеворкян от страниците на в. „Галерия”, представяйки ги като поколенчески конфликт.

Сайтът Bnews.bg, за който Бареков говори в изявите си в последните дни толкова възторжено като част от нов медиен проект, пък бил копие на американския сайт thedailybeast.com. Приликите били толкова големи, че вероятно става дума за откупени права на дизайна и програмния продукт, смятат спецове. Иначе щяло да си е жива кражба, което едва ли авторите на проекта биха допуснали, предвид сериозните им намерения.

Въпросът със заместника на Бареков в бТВ щял да бъде разрешен до седмица, твърдят източници от медията. До няколко месеца пък медиата щяла да премине във владение на нови собственици. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама