АКТУАЛНО


Проф. Ал. Маринов: Предизборната кампания ще бъде мръсна и хаотична

10 8147 18.04.2019
Проф. Ал. Маринов: Предизборната кампания ще бъде мръсна и хаотична
Проф. Александър Маринов

Кампанията ще бъде мръсна и хаотична, непредсказуема и неуправляема. Но знаете ли, причината не е в това, че в един момент политиците са решили да бръкнат по-дълбоко в арсеналите, а защото положението става нетърпимо в държавата. Това заяви пред ”Фокус” проф. Александър Маринов.


А положението е извън контрол, колкото това да ви звучи пресилено казано. Това, че още няма видими публични знаци за гнева на обществото и желанието да се сложи точка на това безобразие, не бива да заблуждава. Най-вероятно такива масови публични акции няма да има, но все по-сигурен съм, че наказанието ще бъде наложено чрез гласуването. Тоест, че ще имаме активност висока, която освен това ще е силно и ясно насочена в протестно наказателна посока. Това смятам, че ще е ефектът, заяви той.


Защото сега е моментът за политиците малко да спрат, да се замислят и да разберат, че няма как да излязат сухи от водата в тази ситуация. Трябва да се правят жертви, и то трябва да се правят свидни жертви. На хора, които не са жертви в точния смисъл на думата, достатъчно са натрупали безобразия, за да понесат своята отговорност. Ако партиите, тук вече говорим за партиите и техните ръководства разберат тази неизбежност, може да се размине и по-леко, ако не разберат, може да се стигне до много, много сериозни последици, до сериозно прекрояване на български политически ландшафт, ако мога така да се изразя, каза още професор Маринов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама