НОВИНИ


Николай Василев: Харчим по-малко за храна, както правят богатите държави

14 4849 18.04.2019
Николай Василев: Харчим по-малко за храна, както правят богатите държави
Николай Василев

Бившият министър на икономиката Николай Василев обясни, как това, че харчим по-малко за храна ни приравнява към богатите европейски държави. Въпросът за Шенген и еврозоната е политически и зависи от това, дали ни искат или не. България още не е подала заявление за еврозоната.


Това заяви финансистът Николай Василев в сутрешния блок на бТВ.

 

Според него проблемът не бил в стандарта на живот в последните години, защото България е започнала от много лошо място, а разликата към момента с европейските държави намалявала.

 

Василев се опита да представи статистика на НСИ като изключително положителна за страната ни, която продължва да е най-бедната в ЕС.  Той обясни, че разходите за храна и безалкохолни напитки през миналата година са в размер на 1714 лева средно на лице от домакинство, или с 9,0% повече спрямо 2017-а. Освен това се била увеличила консумацията на плодове, кисело мляко, месо и газирани напитки, но пък имало спад на консумацията на плодове и хляб. Според статистиката сме харчили с 3 % повече за сметки и обзавеждане - 1 071 лв., 62,6 % от хората имали домашен компютър. 

 

"Харчим по-малко за храна, както правят и богатите държави. Бавно се модернизират жилищата, хубавото е, че всяко едно поколение ще живее по-добре и по-градски", заяви още той. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама