ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 август

0 4064 16.08.2007
Предстоящо на 17 август

Президентът посещава Смолян; премиерът се среща с миньорите от мини „Марица-Изток”; тържествено отбелязват професионалния празник на миньора.


Президентът Георги Първанов ще посети Смолян. Държавният глава ще пристигне в 11.00 часа пред паметника на полковник Серафимов в града. В 11.30 часа в Регионалния исторически музей “Стою Шишков” президентът Георги Първанов ще присъства на учредяването на Национален инициативен комитет за честване на 95-та годишнина от Балканската война. В 16.30 часа Георги Първанов ще посети археологическия обект “Момчилова крепост”.
В 19.30 часа президентът Първанов ще участва в младежка дискусия за инициативата “Съхрани българското”. Дискусията ще се проведе в амфитеатъра в Нов център в Смолян.

Премиерът Сергей Станишев утре ще отпътува за Стара Загора, където ще се срещне с миньорите от мини „Марица-Изток”. Придружаван от министрите на икономиката и енергетиката Петър Димитров и на социалната политика Емилия Масларова, той ще поднесе венец на монумента на Свети Иван Рилски и ще поздрави миньорите по повод професионалния им празник.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в Смолян в учредяването на Национален организационен комитет за честването на 95-та годишнина от Балканската война (1912 г.). Официалната церемония ще започне в 11. 30 ч. в Регионалния исторически музей “Стою Шишков” в Смолян. Военният министър Веселин Близнаков ще оглави организационния комитет. В него ще участват видни учени, политици и общественици. Комитетът е под патронажа на президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов, който също ще присъства на церемонията по учредяването. Преди това официалните лица ще поднесат венци и цветя пред паметника на полковник Владимир Серафимов в центъра на града. На ритуала, който ще започне в 11.00 ч., ще присъстват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков, заместник-началникът на Генералния щаб на Българската армия по операциите и подготовката генерал-лейтенант Галимир Пехливанов, както и военнослужещи от поделение 28 330 - Смолян и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили.

Министърът на държавната администрация Николай Василев ще посети Пловдив. В 09.00 ч. министър Василев ще връчи в залата на Областна администрация Сертификати за IT-Card на завършили специално обучение административни служители. За Община Пловдив такива сертификати ще получат 12 служители от централна община и още трима от район „Западен”. Веднага след церемонията министър Василев ще отпътува към сградата на Община Пловдив на пл. „Централен”1, където в 10.10 часа ще разгледа Центъра за услуги и информация на гражданите. Министърът ще бъде посрещнат и ще извърши инспекцията заедно с кмета на Пловдив - д-р Иван Чомаков.

В 10.00 часа кметът на София Бойко Борисов ще открие детска площадка “Пинокио”. Площадката се намира пред стадион „Георги Аспарухов” и е възстановена със средства от „ПФК Левски” АД и Столична община.
На откриването ще присъства изпълнителния директор на ПФК”Левски”АД Баждеков, зам.-кметът Йорданка Фандъкова , футболисти от първи отбор и детско-юношеската школа.

В Зала 8 на НДК тържествено ще бъде отбелязан Професионалният празник на миньора и 15 години от учредяването на Българската минно-геоложка камара. В 10.00 ч ще се проведе пресконференция с участието на ръководителите на Българска минно-геоложка камара, Научно-техническия съюз по минно дело геология и металургия, и миньорските синдикати на КНСБ и КТ „Подкрепа”. На пресконференцията ще бъдат представени основните аспекти от развитието на минния бранш и перспективите пред минната промишленост в България. В тържественото събрание, което ще започне в 11.00 ч, ще участват представители на минните дружества и членове на БМГК, ветерани от бранша, представители на законодателната и изпълнителната власт и др. Като гости на тържеството са поканени председателят на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателят Сергей Станишев, вицепремиерът по икономическите въпроси и министър на външните работи Ивайло Калфин, министрите на икономиката и енергетиката, на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството, и на труда и социалната политика, председателите на национално представителните работодателски и синдикални организации и др. По традиция, в 11.30 ч ще се проведе церемонията по връчване на годишните награди на дружествата, членове на БМГК, дали най-добри показатели през 2006 г.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с представителите на областното ръководство на партията във Варна. На срещата, която ще се проведе от 18 ч. в клуба на ПП ГЕРБ (ул. „Г.С. Раковски № 25) , ще присъстват още председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и членове на Изпълнителната комисия, съобщиха от партията.
Предвидена е и пресконференция от 18,45 ч. frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама