НОВИНИ


Нормализира се трафикът на Капъкуле

1 4251 26.04.2019
Нормализира се трафикът на Капъкуле
БГНЕС

Трафикът на ГКПП Капъкуле постепено се нормализира, а турските гранични власти работят на максимален капацитет, информира дипломатически служител от Генералното консулство в Одрин.


Турските гранични и митнически органи са съобщили на българските си колеги, че са отстранили срива на компютърната информационна система на турските митници, съобщава БНТ.  Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, за да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

 

По-рано днес по информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от българското консулство в Одрин, ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция бе усложнена поради срив на компютърната информационна система на турските митници. В следствие се образуваха опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като бяха блокирани, както на турския, така и на българския пункт.

 

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира, съобщиха от Външно министерство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама