НОВИНИ


НАП сега се сети, че има ”бедняци”, които си купуват луксозни стоки

9 7504 29.04.2019
НАП сега се сети, че има ”бедняци”, които си купуват луксозни стоки

400 души без доходи, но купували луксозни стоки попаднаха под прицела на Националната агенция за приходите (НАП), предаде БТВ.


Хората, въпреки че не декларирали никакви доходи и не са платили нищо в хазната, са станали собственици на луксозни стоки на обща стойност 300 000 лева.

Данъчните имат информация за сделките от документи, издадени от продавачите. Проверките показват, че клиентите най-често са приятели и любовници на купувачите.

"Ние не смятаме, че някой е виновен по презумпция. Но в момента има явен дисбаланс – нула лева доход и високи разходи", каза говорителят на НАП Росен Бъчваров.

 

Подобни акции на НАП винаги изглеждат като пиар ход. До този момент Агенцията е провеждала десетки подобни проверки срещу богаташи, но изходът е бил един същ-всичко  приключвало безславно. Особено прехвалени бяха акциите срещу тузарските имения, които бяха облитани и снимани от вертолет. Накрая бяха съборени само една две необитаеми бараки. Съобщения за подобни проверки предизвикват в обществото повече насмешка, отколто доверие, че нещо ще се направи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама