СВЯТ


Кипърският министър на правосъдието подаде оставка заради серийните убийства

0 3754 02.05.2019
Кипърският министър на правосъдието подаде оставка заради серийните убийства
Йонас Николау

Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау се оттегля от поста си след реакцията на обществено възмущение срещу серийните убийства, неразкрити почти три години.


Николау каза, че е подал оставката си на президента Никос Анастасиадис заради "принципи и съвест", като добави, че няма лично участие в случая, в който офицер от армията призна, че е убил седем жени и момичета. В четвъртък стана ясно, че задържаният е с български корени - майка му е от Стара Загора.

 

Припомняме, че основната опозиционна формация Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) поиска оставката на министъра и шефа на полицията в Кипър, след като стана ясно, че офицерът е убил най-малко 7 жени. Той е първият масов убиец, заловен в Кипър.

 

Николау и шефът на полицията Захариас Хрисостому казаха, че ще бъде направена проверка дали ведомствата са действали адекватно при разследването на случая.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите.

 

До момента са открити телата на три от жертвите. В списъка с изчезсналите има и три български имена. Убитите са предимно бедни имигрантки, с които задържаният се свързвал чрез сайт за запознанства, съобщава НТ. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама