НОВИНИ


Бивш шеф в БАБХ стана иподякон

1 4886 02.05.2019
Бивш шеф в БАБХ стана иподякон
Митрополит Антоний bTV

Бившият международен футболен рефер Антон Генов има ново призвание. След края на спортната си кариера той стана областен директор на Агенцията по безопасност на храните, получи обвинение в длъжностно престъпление, а после беше оправдан.


Сега е иподякон. Новината за подстрижението Антон Генов в иподякон дойде от Фейсбук профила на Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

 

Говорителят на Светия Синод отказа да коментира темата на този етап, тъй като Антон Генов е подстриженик на митрополит Антоний. И допълни, че това е личен акт, който трябва да обясни самият архиерей.

 

Бившият рефер разказал пред митрополита, че след 50-ата си годишнина е решил да преосмисли живота си и да се смири.

 

„За църквата няма хора, които да бъдат само добри или само лоши. Вратата към църквата е покаянието”, каза Антоний, Западно- и Средноевропейски митрополит.

Новоподстриганият иподякон заяви, че е в чужбина и ще коментира темата след празниците.

 

Генов е само последният от серията постриженици на митрополит Антоний. Сред тях е бившият транспортен министър Кристиян Кръстев.

 

„Всеки трябва да бъде поканен и смирен и да се пребори с егото си, за да бъде успешен политик!", заяви Кристиян Кръстев - иподякон, бивш транспортен министър.

 

А също и европейският шампион по карате-до Димитър Тодоранов.

 

„Какви користни цели мога да имам, при положение че министърът не е настоящ, а бивш. За шампиона по карате - какво? Църквата не е силова институция. Аз се радвам, че хора, които по един или друг начин са постигнали нещо в своята професионална кариера, могат да бъдат полезни на църквата със своя опит”, каза митрополит Антоний пред bTV.

 

Иподяконите са в най-ниското ниво на църковната йерархия. Те са четци, певци и свещоносци и нямат духовен сан.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама