НОВИНИ


Премиерът се похвали за мигрантите, самолетите, ”Фолксваген” и... Тодор Живков

15 6511 03.05.2019
Премиерът се похвали за мигрантите, самолетите, ”Фолксваген” и... Тодор Живков
Бойко Борисов

”Не чувствам умора. Искам да видя и ”Хемус”. Работи се денонощно, парите са заделени, за да е сигурно, че ще я има. И ще е готова до 2-3 години. И тогава хората ще видят какво ще стане. Това не е утопия”. Това каза още премиерът Бойко Борисов пред БНТ и продължи с хвалбите си.


"В момента се взимат решенията за завода на "Фолксваген". Ще се проведе последна среща в България и тогава ще ви отговоря. Да бъдем търпеливи. Нека да изчакаме две седмици", обясни той.

 

"Опасността от мигрантите важи с пълна сила в момента. Някога българите ще си спомнят, че по мое време е имало нула миграция", разясни Борисов


"Когато има напрежение между институциите, се затварят училища и факултети. Ние направихме точно обратното", заяви премиерът, коментирайки решението държавата да подпомага бъдещото училище в Долна Митрополия.

 

"Колко самолета се нарязаха? Продадоха се за по 40-50 хиляди лева. Говорим и за Миг-23 и за други самолети, с които сега се бият в Сирия. Обвинявам тези, които се правят сега на светци", посочи премиерът, без да казва кой го е направил.

 

"Само преди няколко свърши търга за строежа на газопровода с Гърция. Защо го правим, ако не за втечнен газ. И какво по-добре от това да имаме борса и да избираме по-евтиния газ", коментира премиерът.

 

"Ние направихме избор, като подкрепихме Гуайдо, а не президентът Мадуро. Президентът подкрепи "Грипен"-те, а ние поискахме много по-модерни самолети Ф-16. Парите са заделени. И затова отиваме да преговаряме и при добър договор вкарваме в парламента, актуализираме бюджета със сумата и плащаме", увери той.

 

"500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка - по "Струма", по "Марица" и по "Тракия". В здравеопазването никога не е правено толкова, колкото в момента. Ако беше направено разследването за ТЕЛК-овете от някоя телевизия, а не от МВР и прокуратурата, тогава щеше да видите как се краде там. Сега няма телефонни измами, след като разбихме групата. Контрабандата сега е 5%, а при онези беше 34%. Колко операции направихме срещу олигарсите", припомни министър-председателят.


Последна ще оставя отсечката за Банкя по Околовръстното. Винаги за мен последно, призна той.

 

"Аз се запознах с Тодор Живков, когато падна от власт. Цялата партия БСП, които му целуваха краката, се бяха изпокрили и не смееха да отидат там. После имах възможност да гледам възхода и падането на Царя. Накрая не можа и един общински съветник да вкара в София, в град, където 1 млн. души го посрещнаха на "Орлов мост". Затова ме е яд на моите съпартийци и затова трябва всичко, което носи щета, да се отстранява. Делян Добрев е един много умен човек, който е направил много, но не можем да кажем, че това е ГЕРБ", обясни той.

 

"За разлика от другите, аз знам изхода. Раждаш се, растеж и накрая умираш. Но няма да дам да си отидем като маскари. Имаме сила, потенциал, грамотни хора. Изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора", завърши премиерът.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама