ЕВРО ИЗБОРИ 2019


Румен Гечев: Политиците трябва да имат конкретни политики

0 3504 09.05.2019
Румен Гечев: Политиците трябва да имат конкретни политики

В Разлог, по случай 9-ти май, Деня на Победата и Деня на Европа, се проведе ежегодно шествие в града. В него участие взе и кандидатът за евродепутат от листата на ”БСП за България” проф. Румен Гечев. Всички заедно преклониха глави пред паметника на загиналите във войните в Разлог. По - късно проф. Гечев се срещна с кмета на село Баня Мария Юрганчева.


“Разбира се, че имам надежда, че ситуацията в България ще се оправи. Хората, които се занимават с политика трябва да бъдат умерени реалисти и оптимисти. Няма как гражданите да следват човек песимист. Политиците трябва да бъдат оптимисти, но не да гледат само през розови очила. Трябва да имат конкретни политики, както имаме ние, представителите на БСП. Призовавам всички да гласуват доверие на нас  не само защото по този начин ГЕРБ ще падне от власт, а защото БСП е сред българския народ", каза професорът. По думите му месеци наред социалистите обикалят цялата страна и коментират заедно с българския народ истинските проблеми. "В резултат на тези обиколки се създаде "Визия за България" и "Визия за Европа". Взели сме онова, което е най- важно за българския народ“, категоричен бе проф. Румен Гечев.

 

След това той се срещна с кмета на община Белица Радослав Ревански. Той сподели, че Общинският съвет на Белица работи с помощта на БСП. Г-н Ревански похвали депутатите от I- ви МИР Благоевград - Николай Бошкилов и Богдан Боцев, че благодарение на тях, от трибуната на НС е поставен най- болезненият въпрос за общината, а именно- липсата на спешен център.

 

След срещата с кмета, проф. Румен Гечев и Общинският съвет на БСП-Белица положиха цветя пред Паметника на загиналите през 1923-1944 г. и Отечествената война /1944-1945г./.


“Изключително съм щастлив, че съм във вашия край. Сега, когато сме членове на ЕС трябва да си спомним за всички тези жертви, които са дали живота си за нашето по-добро бъдеще", каза Гечев.

 

Беличани попитаха Румен Гечев, защо трябва да гласуват на 26-ти май за БСП? Професорът обясни, че БСП иска по- достойно място на България в ЕС. "Искаме на 26-ти май да спечелим, защото България е член на ЕС от 12 години, а правитвлството на ГЕРБ управлява вече 10 години. България е страната с най -ниски пенсии, с най -ниската средна работна заплата, нашите фирми са с най- ниска конкурентна способност, ние сме страната с най- висока детска смъртност. Картината е изключително неблагоприятна. Затова искаме социална Европа, с лесно достъпно образование и здравеопазване. Искаме Европа да се върне към своите корени и ценности", добави Гечев. 

 

По-късно професорът се срещна с обществеността на Якоруда и подчерта, че българските социалисти ще защитават българските интереси в ЕП.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама