НОВИНИ


Оставиха в ареста прибраните за трафик на хора чрез фиктивни бракове

1 3825 10.05.2019
Оставиха в ареста прибраните за трафик на хора чрез фиктивни бракове

Специализираният съд остави в ареста четиримата задържани за трафик на хора чрез фиктивни бракове. Тримата българи и един индиец са заподозрени в трафик на жени от България в страни от Западна Европа и Кипър.


В спец акция вчера бяха задържани четирима души за трафик на хора чрез фиктивни бракове. Задържаните са - две жени и двама мъже, сред които индиец. Работата по случая е започнала през 2017 година. Операцията е проведена от служители на Главната дирекция "Гранична полиция", съобщиха от МВР.
 

По първоначални данни четиримата набирали жени на територията на София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените били примамвани с обещания за финансова изгода. Целта на пакистанците и индийците е била нелегална миграция чрез законови разрешителни режими въз основа на сключени бракове с гражданки от ЕС.

 

 Сключването на браковете се е извършвало на територията на България, в страни от Западна Европа и в Република Кипър. Жените, въвлечени в незаконната дейност, били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни власти в различни страни - Австрия, Белгия, Дания и др.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама