ЕВРО ИЗБОРИ 2019


Иван Кръстев: Основният ни приоритет е да спрем подмяната в Европа

0 3263 11.05.2019
Иван Кръстев: Основният ни приоритет е да спрем подмяната в Европа
Иван Кръстев

„За нас основният приоритет е да спрем подмяната в Европа, за да се върне към целите и корените си, а именно- ЕС да работи за просперитета на своите граждани, за един по-устойчив социален модел на развитие, който да тушира неравенствата между народите и не обслужва мултинационалните корпорации.” Това каза пред БНТ кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Иван Кръстев.


„Надяваме се, че бъдещето на ЕС ще е свързано със солидарността между държавите и с общите действия между тях. Десницата и някои либерални формации в Западна Европа успяха да наложат модел на частични партньорства и Европа на няколко скорости. Това не е приемливо за нас”, добави кандидатът за евродепутат от левицата.

 

По думите му за БСП е важно да има силна и солидарна Европа, която действа с усилията на всички страни-членки и така да бъде по-мощна на световната арена. 

„Това, върху което трябва да работи ЕС, е преодоляване на огромните неравенства, които съществуват в държавите членки, защото те са в основата на всички конфликти”, категоричен бе Кръстев. Според него и пакетът „Макрон” е резултат на разликата в доходите. По думите му не трябва да бъдат намалявани парите на онези европейци, които взимат по-големи заплати, а тъкмо обратното- да се увеличат възнагражденията на европейците с ниски заплати. „Десницата се проваля вече два мандата в Евпопа”, добави той. Кръстев обясни, че в правителствата на Бойко Борисов близо половин милион българи са останали без работа, а други са избрали да избягат от страната, за да търсят препитание. „Нашите усилия са в посока да бъдат създадени условия, в които българите да водят достоен живот в България. Това може да стане със засилени публични инвестиции в социалните сектори, здравеопазване, образование”, поясни Иван Кръстев целите на левицата.

 

 „Коя тема в нашата кампания не е европейска? За корупцията или за прането на пари? В ЕП бяха създадени две извънредни комисии, които работиха по тези теми”, каза той. Кръстев не се съгласи с тезата, че темата за къщите за гости не е европейска тема, защото са построени с европейски пари. „Тези събития се отразяват мащабно в европейската преса. Заради това мониторинговият механизъм не отпада и Шенгенското пространство остава затворено за нас”, обясни още кандидатът за евродепутат.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама