НОВИНИ


Порожанов поиска от КПКОНПИ да публикува цялата му декларация

8 5220 11.05.2019
Порожанов поиска от КПКОНПИ да публикува цялата му декларация
Румен Порожанов

Земеделският министър Румен Порожанов депозира молба до КПКОНПИ цялата информация от декларацията му за 2017 г. да бъде публикувана на сайта на комисията.


Министърът на земеделието депозира в петък заявление до КПКОНПИ, с което иска да се публикуват всички данни от хартиения носител на подадената от него декларация за 2017 г., в това число и данните на съпругата му.

 

Вчера стана ясно, че КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни от министъра на земеделието Румен Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, се казва в съобщение публикувано на сайта на Комисията.

 

Днес министърът на земеделието и храните посочва, че при попълването на декларацията на стр. 2 не е направена отметка за нито едно от посочените обстоятелства: наличие на фактическа раздяла, не живее заедно със съпругата си и няма общо домакинство, фактическо съжителство на съпружески начала.

 

Предвид липсата на отметка в посочените по-горе колони, механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, пише в съобщение от МЗХ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама