НОВИНИ


Бойкот на кандидати за ректор на ВТУ

0 4384 13.05.2019
Бойкот на кандидати за ректор на ВТУ
ВТУ

Двама от кандидатите за ректор на Великотърновския университет ще бойкотират изборите за управителни органи на висшето училище, насрочени за 20 май. Професорите Венка Кутева и Мирослав Гълъбов не оттеглиха кандидатурите си, но заявиха, че ще обжалват пред Административния съд резултатите от ректорските избори.


Третият кандидат е сегашният ректор на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Опонентът му проф. Мирослав Гълъбов призова преподавателите и студентите да не участват във вота за управителните органи на университета: „Ние няма да участваме в това незаконно свикано и незаконно конституирано Общо събрание, което ще бъде проведено, евентуално, на 20 май“.

 

Според проф. Гълъбов в организацията на изборите за ректор и за управителни органи на ВТУ са нарушени Законът за висшето образование и правилникът за работата на университета.

 

„Проблемите със студентската квота, създадени от сегашния ректор, направиха решенията на Академичния съвет от 13 март досега незаконни“, посочи кандидат-ректорът проф. Венка Кутева.

 

За проблема с ректорските избори е сезиран министърът на образованието.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама