НОВИНИ


Първанов пак събира пари за болните преди Коледа

28 5390 30.11.2009
Първанов пак събира пари за болните преди Коледа
Георги Първанов Вяра Йовева

Стартира седмото издание на благотворителната инициатива “Българската Коледа”



По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова стартира седмата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда". Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения. В предишните шест издания на “Българската Коледа” бяха събрани общо 14 733 609 лв. Подпомогнато беше лечението на близо 400 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 10 925 775 лева за над 90 детски клиники и лечебни звена. Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия, Нова Телевизия, както и трите мобилни оператора в страната.

По традиция на 25 декември 2009 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл, който ще бъде осъществен и излъчван на живо от Българската национална телевизия. Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2009”, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на специализирани детски клиники.
Ще бъдат подпомогнати 45 деца, а в зависимост от събраните средства и много други. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравно-осигурителна каса.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама