ЕВРО ИЗБОРИ 2019


Иван Кръстев: На 26 май да изведем България от дъното на европейските класации

0 3300 18.05.2019
Иван Кръстев: На 26 май да изведем България от дъното на европейските класации

„Тази кампания не е само за Европейски парламент, а за да се поиска оставка на управляващите и незабавни избори в страната. На хората им писна да живеят в неравенства и бедност. На първо място сме в Европа по този показател, за сравнение: при румънците неравенствата намаляват, заплатите растат, а при нас обратно”, заяви кандидатът за евродепутат от ”БСП за България” Иван Кръстев в Павел баня .


По думите му българите са с най-ниската минимална заплата в цяла Европа, със средна заплата - под 20% от средното за ЕС, с пенсии, които са два пъти по-ниски от линията на бедността – 200 лв. минимална пенсия, 348 лв. - официална линия на бедност. „Управляващите тестват предела на българското търпение, спрямо политиката на грабеж и има ли гражданско общество”, коментираха участниците в срещата, които изразиха категоричност, че на 26 май трябва да се гласува с номер 18 в бюлетината, за да спре тенденцията- страната ни да стои стабилно на европейското дъно.

 

„Представителите на „БСП за България” ще работим за повишаване на жизнения стандарт и възстановяване на европейския социален модел, защитавайки интересите на българите. Евровотът ще покаже крещящата нужда от промяна за България”, заяви Иван Кръстев.

 

„Да направим единен фронт, за да отстраним ГЕРБ от властта, да си върнем държавата и да победим „феодализма”, превзел българските общини”, каза кандидатът за евродепутат д-р Велизар Енчев в Чирпан и в Стара Загора, където обсъди с граждани предстоящите избори за ЕП. Според него трябва да има Европейски комисар по демографията и да се създаде фонд за демографски застрашените страни в ЕС. „България трябва да е най-големият получател на финансови стимули за младите семейства в районите с най-ниска раждаемост. В рамките на диалога "ЕС - Република Турция" ще поставя акцент върху изплащането на задълженията на турската страна към тракийските бежанци”, каза Велизар Енчев. На финала на срещата той заяви: „Да сме граждански неподчинени и да се бунтуваме срещу беззаконието, завладяло управляващите в България, да сме категорични и радикални при спазването на ред и закони. Така ще изведем страната по пътя на развитието”.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама