ЕВРО ИЗБОРИ 2019


Димитър Данчев : Важно е да се гласува на евроизборите, за да се промени както България, така и Европа

1 3420 18.05.2019
Димитър Данчев : Важно е да се гласува на евроизборите, за да се промени както България, така и Европа
Димитър Данчев

„Най-важният въпрос, който поставят хората, е за смисъла от евроизборите. Има смисъл да се гласува, за да се промени както България, така и Европа“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Димитър Данчев на среща с жители на Приморско.


„Тази коалиция, която ни управлява в България - представителите на ЕНП и ГЕРБ, с вмешателство на консерваторите и либералите, както и с патриотите и ДПС, управлява и в ЕС. И затова с промяната в България, можем да направим и промяната в Европа“, допълни той.


По думите на Данчев в хората се е натрупало голямо недоверие към Европа - че тя може да промени нещо в страната ни. „Европа може да бъде спасена!“, подчерта той.


Според кандидата за евродепутат, за да останат младите хора в България, ние трябва да използваме максимално това, което получаваме по линия на ЕС, тези пари, които идват, да стигат до младите, до обикновения предприемач и до малкия бизнес.


Димитър Данчев коментира, че на всички срещи, в цялата страна, хората поставят въпроси основно по вътрешнополитически теми. „За българите най-важни са доходите, здравеопазването, образованието, намирането на нормална работа, тъй като голяма част от хората в България живеят изключително бедно“, каза той.


По време на среща с жители на Царево, Данчев посочи, че Европа може да помогне за подобряване на жизнения стандарт в страната и повишаването на доходите. По думите му, ако се обединим около определянето на един стандарт за минималната работна заплата и пенсия, ако целим привличането на повече инвестиции в България, създаването на повече работни места, това може да се случи. „За създаването на нови работни места са нужни целенасочени инвестиции. Необходима е активна роля на държавата в този процес, както и активна роля на представителите ни в ЕП при определяне на бюджета и разпределение на средствата за преодоляване на дълбоките неравенства“, посочи още кандидатът за евродепутат. По-късно Димитър Данчев се срещна с жители на Созопол.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама