ЕВРО ИЗБОРИ 2019


Станишев във Враца: Да излеем възмущението си и да гласуваме масово за БСП като единствената алтернатива на ГЕРБ

1 3037 20.05.2019
Станишев във Враца: Да излеем възмущението си и да гласуваме масово за БСП като единствената алтернатива на ГЕРБ

„Голямата заплаха за БСП на тези избори е ниската избирателна активност заради усещането, че Европейският съюз е далечен и няма връзка с ежедневните проблеми. За последната година обаче, много хора прогледнаха по болезнен начин, че нещата, които се случват в Европа, имат пряко отражение в страната ни.“ Това заяви на среща с граждани на Враца президентът на ПЕС и кандидат за член на Европейския парламент от „БСП за България“ Сергей Станишев


Той подчерта, че истинският въпрос на тези избори е дали харесваме начина, по който живеем. "Да не забравяме, че ГЕРБ непрекъснато насаждат погрешни внушения, особено сега, в рамките на предизборната кампания. Повтарят ежедневно: "Вие, социалистите, само харчите, после ние трябва да запълваме празнините, които оставяте. При нас икономиката върви, строим пътища, нещата се случват"- Това не е вярно!“, категоричен е Станишев.

Станишев обърна внимание, че той е министър–председателят на единственото правителство, което увеличи минималната пенсия със 100 %, средната пенсия – с 85 %, средната заплата – с над 80%. „Преките чуждестранни инвестиции бяха над 24 млрд. евро, а на следващия кабинет оставихме над 8 млрд. лева фискален резерв“, допълни той. „Направихме сериозна крачка към повишаване на социалния статус на българските граждани. В момента битката е още по-тежка. Битка не само за връщане на социалната справедливост в страната ни, но и за възраждане на принципа на солидарността в Европа. Затова, нека излеем възмущението си и да гласуваме масово на тези избори за алтернативата, която олицетворява левицата“, призова Станишев.

 

В срещата участие взе и народният представител и кандидат за член на ЕП Валери Жаблянов. „Ясно заявяваме нашата позиция - заставаме зад трудовите хора на България. Те са недоволни, но са резервирани и към нас, заради натрупани грешки през годините.  Ние трябва да станем ясен изразител на социалното, на справедливостта“, коментира Жаблянов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама