ЕВРО ИЗБОРИ 2019


Деница Златева: Важно е човекът да бъде в центъра на политиките

1 3251 20.05.2019
Деница Златева: Важно е човекът да бъде в центъра на политиките
Деница Златева

За гражданите Европа е важна, защото виждат надежда, че тя ще ни помогне да постигнем по-високи социални стандарти, че ще ни помогне да преборим корупцията и че ще бъде коректив по отношение на върховенството на закона, независимата съдебна система и справедливото разпределие на европейските средства.


Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Деница Златева по БНТ.  По думите ѝ хората в България масово свързват усвояването на европейските средства с корупция. Тя изрази мнение,че всякакви злоупотреби с европейски средства трябва да бъдат разследвани и припомни думите на премиера, че тези, които са бръкнали в кацата с мед с лъжичка катран, трябва да си понесат цялата строгост на закона. „А то е каца с катран, в която е останала лъжичка мед, затова българите гледат с надежда към Европейската прокуратура”, уточни Златева. 

 

Кандидатът за евродепутат изтъкна, че в България има много зависимости, които са станали ясни през последните години: „Апартаментгейт”, „Хасковогейт”, „Суджукгейт”, сигналът на Йончева до прокуратурата от днес, свързан с обвързаности и зависимости в роднински връзки между премиера и неговия братовчед. „Няма как, когато има такива случаи, които се основават на документи, да получим зелена светлина от Брюксел, че сме преборили корупцията”, категорична бе Златева. 

 

„Темите, които чувате от БСП, са болните теми, които ни поставят хората. Въпросът, който ни задават е защо ние искаме да няма второ качество европейци, а в България ги делят на второ качество хора. Това трябва да бъде урок за всички, които се занимаваме с европейска политика”, коментира още Деница Златева. По думите ѝ пактът „Мобилност” е бил пример за това как не се защитават национални интереси и как е нужно да се търси национален консенсус още в началото на такива важни въпроси, а не в края. „Важно е да надскачаме тяснопартийния си егоизъм”, каза още тя.  

 

„Когато имаме големи неравенства, не може да се прилага еднакъв аршин по отношение на корпоративното облагане. Нужно е да се борим с данъчните измами, със зоните, които предлагат преференциално данъчно облагане, трябва да настояваме да има висока събираемост на данъците, за облагането на интернет гигантите – но това не може да стане с единна корпоративна ставка. Смятаме, че данъчната политика трябва да остане в правомощията на всяка държава-членка, а не да бъде общоевропейска”, коментира Златева. 

 

„За нас е важно човекът да бъде в центъра на политиките, а Европа да се върне към основните си принципи – солидарност, справедливост, равнопоставеност и най-вече - да се бори с неравенствата ”, заключи кандидатът за евродепутат.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама