НОВИНИ


Григор Димитров продължава във втория кръг на „Ролан Гарос“

0 3759 26.05.2019
Григор Димитров продължава във втория кръг на „Ролан Гарос“
Григор Димитров

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Първата ни ракета продължава в надпреварата в първия за годината турнир от Големия шлем, след като победи в петсетов мач – 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 и 6:4 срещу Янко Типсаревич (Сърбия).


Българинът спечели първите два сета, уточни БНР.  В първата част Димитров успя да се наложи след 3:3, като в първите шест гейма двамата си размениха по един пробив. Хасковлията изравни с пробива си и след това завърши с 6:3, реализирайки още един. Серията на Григор продължи и във втория сет по най-добрия начин, където той спечели с 6:0, увеличавайки серията си на 10 поредни гейма. Тази част беше рекордно къса и продължи само 22 минути.


В третата част Григор Димитров започна с пробив, но след това допусна ри-брейк за 1:1. Добрият сервис на тенесистът ни продължи и до 3:3. В осмия гейм Димитров направи форхенд-уинър, но сърбинът показа отлични умения в защита, като провокира няколко грешки на Григор и осъществи пробив за 3:5. Българинът изглеждаше без идеи в този гейм и по-скоро реагираше на ударите на противника, като Типсаревич взе сета с 6:3.

Четвъртият сет достигна до тайбрек, като двамата си размениха по един пробив. 34-годишният Типсаревич реализира за 3:2, но след това българският тенисист му го върна за 5:5, което доведе частта до тайбрек. Там Типсаревич поведе с 3:0, след това с 4:2, за да вземе от раз частта със 7:4.

 

В петата решаваща част и двамата тенисисти бяха предпазливи и гледаха да минимализират рисковете в играта си. Резултатът вървеше гейм за гейм, но Димитров успя да пробие в деветия гейм и така сервираше за мача. Той отрази точка за пробив и след това получи първи мачбол. Българинът го реализира и спечели мача.

Следващият съперник на Григор Димитров  ще бъде №11 в схемата Марин Чилич, който победи с 3:0 сета Томас Фабиано.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама