НОВИНИ


Поискаха доживот за Джок Полфрийман

2 4833 02.12.2009
Поискаха доживот за Джок Полфрийман
Джок Полфрийман

Прокуратурата поиска днес доживотна присъда за австралиеца Джок Полфрийман, който погуби с нож 20-годишния Андрей Монов. Подсъдимият е извършил предумишлено убийство на един човек и се е опитал да убие втори.


Според прокурор Никова, австралиецът не се е защитавал, а е нападал съперниците си. Жертвата е била намушкана в областта на сърцето с нож дълъг 30 см.

Деянието не е извършено заради раздразнение, което да е предизвикано от Андрей Монов. Подсъдимият и жертвата не са се познавали и по никакъв начин. Обвинението е на мнение, че жертвата не е провокирала агресия у подсъдимия.

Гражданският ищец по делото - Христо Монов, баща на убития Андрей Монов, се обърна към присъстващия в залата Саймън Полфрийман, баща на убиеца и негов съдебен защитник по делото с думите:

"Вие сте главният виновник за това, което стана със сина ми, защото сте възпитали това момче".


По думите му това, което прави бащата на Джок Полфриймън е да организира кампании не просто в защита на сина си, а срещу България. "Това е изключително непочтено и няма да промени факта, че занапред той ще бъде баща на убиец", каза бащата. Той определи това като гавра с паметта на сина му, тъй като датата за кампанията му била на 30 ноември - Свети Андрей.

Майката на жертвата Аксиня Монова подчерта пред съда, че Джок Полфрийман е излязъл без документи за самоличност, без телефон, но за сметка на това взел нож и отверка. "Това е означавало само едно – този човек е излязъл, за да нанася удари и да убива", каза тя.

Frognews.bg припомня, че на 28 декември 2007 година на площад "Света Неделя" с нож бе намушкан 20-годишният Андрей Монов, който малко по-късно издъхва. Прободен от чужденеца, според обвинението, е и Антоан Захариев, който е бил в компанията на жертвата и в момента е ищец по делото. Веднага след драмата австралиецът Джок Полфрийман заяви, че е видял как група футболни хулигани са нападнали ром, а той се е притекъл да помогне на нападнатия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама