БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Примката около "Бургас -Александрополис" се затяга

4 5743 02.12.2009
Примката около "Бургас -Александрополис" се затяга

Руският министър на енергетиката Сергей Шматко очаква сериозни проблеми в работата с правителството на България по проекта за петролопровода „Бургас-Александруполис”, предаде РБК.



Министърът заяви това в хода на правителствения час в Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент), отговаряйки на въпроси за перспективите на реализирането на руските проекти в България.

Един от тях се отнася до бъдещето на петролопровода „Бургас-Александруполис”, на който Шматко каза съвсем ясно: „Имам чувството, че с този проект ще има проблеми”.

Енергийният руски министър поясни, че България поставя допълнителни екологични изисквания. Нещо повече - новото българско правителство е заявило нееднократно, че проектът не е изгоден от икономическа гледна точка за страната му.

Припомняме, че още в първите месеци на своето управление кабинетът Борисов фокусира вниманието си върху проекта "Бургас-Александрополис". Той бе обект на подробен експертен анализ, който трябваше в заключение да отчете неговите плюсове и минуси, доколко той е икономически изгоден за България. Същият този проект бе атакуван от българската общественост и учените от БАН , които изразиха принципни несъгласия с неговото реализация в този вид, привеждайки достатъчно аргументи и доводи за необходимостта проектът да бъде преразгледан и актуализиран.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама