СВЯТ


4,5 млн. долара за обяд с Уорън Бъфет

0 3888 02.06.2019
4,5 млн. долара за обяд с Уорън Бъфет
Уорън Бъфет

Анонимен участник е предложил 4,5 милиона долара на търг за частен обяд с милиардера и инвеститор Уорън Бъфет. Парите от онлайн търга ще отидат за фондация, която подпомага бездомните хора в Сан Франциско.


С тазу сума бяха подобрени предишните рекорди, когато бяха предложени близо 3,5 милиона долара през 2012 и 2016 г. съответно, съобщава БГНЕС. Търгът се проведе в eBay, а печелившата оферта възлиза на точно 4 567 888 долара.

 

За 20-та поредна година изпълнителният директор на инвестиционната компания Berkshire Hathaway участва в благотворителния търг, който дава на победителя възможността да почерпи от знанията на инвестиционния гуру. Наддаването започва от 25 хиляди долара. Единствено през 2010 г. той завърши при сума под 2 милиона долара.

 

Благодарение на инициативата си Уорън Бъфет е събрал близо 30 милиона долара през годините за благотворителност.

 

Уорън Едуард Бъфет  е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп, съобщава за него Уикипедия. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей. Богатството му се оценява на около 73,5 милиарда щатски долара (към декември 2014 г.) На 5 март 2008 г. списание „Форбс“ го класира като най-богатият човек на света.

 

Често наричан „Оракулът от Омаха“ заради способността си да избира най-добрите акции, Бъфет инвестира в акции, които изглеждат подценени на базата на фундаментален анализ. Бъфет е последовател на инвестиционната философия на Бенджамин Греъм – първият, който осъзнава, че собствеността върху акции от компания е равнозначна на собственост върху част от бизнеса на компанията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама