НОВИНИ


Сините гонят от НС всички без имунитет

3 4710 04.12.2009
Сините гонят от НС всички без имунитет

Синята коалиция ще подготви текст, с който да допълни чл.3 от Правилника за организацията и дейността на НС заради казуса „Масларова“.



В него те ще добавят, че не могат да продължат да бъдат народни представители такива от тях, които са със снет имунитет. Припомняме, че според този член, народни представители, за които има официални данни от комисията по досиетата за принадлежност към бившите структури на ДС, не могат да бъдат в ръководството на парламента, в ръководството на комисиите и членове на международни делегации. Това заяви Иван Костов от парламентарната трибуна, по време на днешното обсъждане за отстраняването на депутата от Коалиция за България Емилия Масларова, като председател на комисия по труда и социална политика. Синият депутат се позова на чл.18 ал.7 от правилника на НС, в който се казва, че НС може да извършва промени във вида, броя и съставите на постоянните комисии.

Янаки Стоилов от КБ остро се противопостави на тези идеи, с аргумента, че до момента към Емилия Масларова няма постигнато обвинение за престъпление, а само снет имунитет и начало на разследване. „ГЕРБ стават заложник на една провокация, инициирана от Синята коалиция“, каза той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама