НОВИНИ


Валентин Димитров: Безчовечно е да съдят майка ми

12 5130 04.12.2009
Валентин Димитров: Безчовечно е да съдят майка ми
Валентин Димитров

Не е човечно да разкарват една над 80-годишна жена из съдебните зали и да я обвиняват в абсурдни неща. Никой не го интересува как унижават майка ми пред журналистите за неща, за които не е виновна".


Това каза за frognews.bg Валентин Димитров, веднага след днешното заседание пред Софийски градски съд, където той и майка му обжалват 14-годишна присъда от по-ниската инстанция.

"Майка ми няма изобщо такива възможности, че да не декларира сумите по обвинението. За едни и същи пари ми повдигат обвинение и на нея и на мен. Прокуратурата е без никакъв външен контрол и прави това, което си иска", ядосва се подсъдимият пред сайта ни.

"За това, което всички наричат джакузи, а е само една вана, никой не написа, че освен мен са влизали още 103 човека", твърди Димитров. Според него прокуратурата се радва и на комфорт, който й е осигурен от медийната подкрепа. Той е категоричен, че и цял свят има поръчкови дела, но в "белите страни" са те са приключили твърде отдавна.

На въпрос на frognews.bg, дали Димитров се чувства като "бушон" на стремежа на страната ни да има маркови дела, за да влезне в ЕС, бившият шеф на "Топлофикация" отговори утвърдително.
Софийският градски съд не уважи днес искането на Валентин Димитров и майка му и не върна делото на прокуратурата. Двамта са изправени пред съда за данъчни престъпления.

Според адвокатите на подсъдимия Динитров, е нарушено правото на защита на майката, затова те пожелаха връщане.

По закон всеки обвиняем разполага със седемдневен срок, за да се запознае с обвинението и да се осигури защита. В случая обаче този седемдневен срок липсва, казаха днес защитниците на бившия шеф на Топофикация..

СГС отчете, че е допуснато процесуално нарушение в хода на досъдебното производство, в което Цеца не е дала обяснения. Според съда това нарушение не е съществено и в съдебна фаза тя винаги може да даде обяснения.

Бившият шеф на Топлофикация-София поиска да му бъде осигурено спокойствие в цялата съдебна палата, което нямаше как да бъде изпълнено, защото сградата е обществено място.
Следващото заседание по делото ще е на 15 февруари.

Frognews.bg припомня, че Валентин Димитров е признат за виновен и осъден на 14 години затвор за присвояването на близо шест милиона лева от „Топлофикация София". Той обаче беше оправдан по обвинението за умишлена безстопанственост, която присъда той оспорва..
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама