НОВИНИ


Петър Бакърджиев: Политиците най-сериозно са се облажили от къщите за гости

6 4310 18.06.2019
Петър Бакърджиев: Политиците най-сериозно са се облажили от къщите за гости
архив

„По отношение на къщите за гости ми се струва, че ще остане само горчивия привкус“, заяви по Петър Бакърджиев от Института за правни анализи и изследвания.


„Това е една добре измислена схема – измислена доста отдавна. Ако се направи една наистина щателна проверка, ще се установи, че хората, които най-сериозно са се „облажили“ от схемата, всъщност са политици“, добави той в интервю за предаването „Нещо повече“.

 

„Дори и Михаля не можем да гоним в случая с Еленския балкан“, смята Петър Бакърджиев. По думите му там е изтекъл 5-годишният период, който поражда определени задължения за бенефициента на финансовата помощ:

 

„Усилията, които се хвърлят от ДФ „Земеделие“ в тези проверки, са абсолютно безпредметни. Тези действия имат по-скоро политически характер и задачата им е да успокоят напрежението в обществото, което се породи от информацията – че по Програмата за развитие на селските райони се реализират от много време и в много големи обеми злоупотреби със средства. Проектите, които са извън 5-годишния период, просто няма как да бъдат санкционирани“.

 

Освен това много трудно контролният орган ще обвърже пред извършващите се в момента проверки с налагането на санкции по методиката, която все още е бъдещо несигурно юридическо събитие, подчерта още Бакърджиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама