НОВИНИ


От Европа опровергаха Данаил Кирилов, че ЕК иска процедура за ”тримата големи”

10 5877 20.06.2019
От Европа опровергаха Данаил Кирилов, че ЕК иска процедура за ”тримата големи”
Данаил Кирилов

Комитетът на министрите, отговарящ за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), „не е поставял изискване за промяна на процедурата за освобождаване от длъжност (или за разследване) на председателите на върховните съдилища на България“.


Това се казва дословно в официално съобщение на Съвета на Европа по повод провеждащата се в четвъртък и петък в София кръгла маса, организирана със съдействието на Министерството на правосъдието, съобщава Свободна Европа. Темата на събитието е неефективното изпълнение на присъдите на Съда в Страсбург срещу България по дела, засягащи именно фактическата безконтролност на главния прокурор.

 

От медията припомнят, че по ирония на съдбата точно в този момент правосъдният министър Данаил Кирилов опитва да прокара обща процедура за отстраняване и разследване не конкретно на главния прокурор, а и на председателите на върховните съдилища. Обстоятелство, което той обяснява с препоръките в последните доклади на Европейската комисия (ЕК).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама