НОВИНИ


Малина Крумова: Завишаваме глобите за излезли на пътя животни

3 3785 24.06.2019
Малина Крумова: Завишаваме глобите за излезли на пътя животни
Малина Крумова

Ще инициираме завишаване на санкциите за собственици на животни, които допуснат навлизането им на пътя. България има 40 хил. км пътна мрежа – не можем да оградим цялата. Но трябва да има по-тежки санкции за собствениците в такива случаи и да се засили вниманието на водачите в участъците, в които е възможно да се случи подобно нещо.


Това съобщи председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) Малина Крумова пред Нова тв в коментар на случая от последните дни, при който  пет бивола навлязоха на пътя Кърджали – Хасково и предизвикаха тежка катастрофа.

 

Крумова отчете, че е направена инспекция на всички участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия в страната и в момента се изготвят конкретни предписания за промени в организацията на движението и/или маркировката на тях. Инспекциите са направени съвместно от експерти на ДАБДП и Агенция „Пътна инфраструктура“. 

 

По думите й за първи път се прави и цялостен анализ на състоянието на пътната безопасност в страната, а освен това е много важно да се акцентира постоянно на темата, за да могат водачите да бъдат по-внимателни и по-толерантни на пътя. През последните дни има редица тежки инциденти, а от статистическа гледна точка предстоят двата летни месеца, в които стават най-много пътно-транспортни произшествия.

 

„Правим и анализ на нормативната уредба – какво е необходимо да се промени, за да се приложи на практика политическата воля за възприемане на подхода „Безопасни системи“. Това е много тежък и дълъг процес, но напълно задължителен, защото това е рамката, по която работят всички институции“, каза още Крумова.

 

Завишават се глобите за собственици на животни, които ги пускат на пътя


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама