ПОЛИТИКА


Проф. А. Тодоров: България иска само да получава пари от ЕС като Дядо Коледа

8 7106 03.07.2019
Проф. А. Тодоров: България иска само да получава пари от ЕС като Дядо Коледа
Антоний Гълъбов БГНЕС

„Трябва да се запитаме какво правим и какво не правим за ЕС. Нашата страна иска само да получава пари от ЕС, Европейският Дядо Коледа. Нашият собствен принос към ЕС никога не го обсъждаме сериозно.”, каза проф. Антоний Тодоров по Нова телевизия, като отговори на въпрос „Защо ни обръщат гръб в ЕС и България няма да има свой представител сред лидерите”.


Факт е, че всички високи постове в ЕС бяха раздадени на политици от Западна Европа, но посочете ми кой източноевропейски лидер би могъл да поеме Европа. Трябва да си направим изводите защо на нас, източноевропейците, не ни се получава.

 

Но какво правим ние за ЕС? Очакваме само финансиране от Коледния ЕС. Приносът на Източна Европа е минимален, попита проф. Тодоров.

 

Според него Кристин Лагард с опита си от Международния валутен фонд би могла да допринесе с нещо повече за развитието на Европейската централна банка, докато спряганата за председател на ЕК Урсула фон дер Лайен също би могла да бъде полезна за Комисията заради дългия си правителствен опит.

 

,,Най-същественият проблем на Европа в момента е липсата на истински лидери'', подчерта още проф. Тодоров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама