НОВИНИ


Каракачанов финтира протестиращи за закриване на полигон Црънча

2 4441 04.07.2019
Каракачанов финтира протестиращи за закриване на полигон Црънча
БГНЕС

Докато на военния полигон Црънча се провежда мащабно военно учение за сертифициране на наша тактическа група, жители на селото протестират с искане за закриване на полигона, съобщи БНР.


Сертифицирането на тактическата група е за специални операции към силите на НАТО. На демонстрациите присъства и ресорният министър Красимир Каракачанов.


Хората от пазарджишкото селище недоволстват и от евентуалното екологично замърсяване на района. Военният министърът пристигна с вертолет и така избегна срещата с протестиращите. По думите му днес вниманието е насочено към учението заради изключителната му важност за въоръжените ни сили.

 

"Специалните сили са една от единиците в Българската армия, които не само по закон, но и по подготовката, която получават, са изключително важни в нашите въоръжени сили", каза Каракачанов.

 

Хората настояват полигонът да бъде преместен от там. Над 30 протестиращи с плакати и български знамена останаха пред огражденията.

 

"Постоянно сме като във военно положение. Така живеем. Гърмежи непрекъснато, артилерийски гръмове, треперят целите къщи", казаха протестиращите, които се надяват на среща с военния министър.

 

Вместо обяснение и разговор министър Каракачанов отговори лаконично на искането на жителите: "Може би ще поискат да закрием и държавата".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама