НОВИНИ


Кирил Ананиев: Няма да закриваме болници, но дълговете им са над 150 млн. лева

5 4721 05.07.2019
Кирил Ананиев: Няма да закриваме болници, но дълговете им са над 150 млн. лева
Кирил Ананиев

Независимо, че болниците няма да бъдат закривани, най-лошо е състоянието на здравните заведения във Видин, Враца, Ловеч, Кюстендил и Хасково.


Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на изслушването в Народното събрание, съобщава БНР.  По думите му на 15 юли ще бъде представена визията на новия здравно-осигурителен модел.  Ананиев гарантира, че  здравни заведения в Северозапада няма да бъдат закривани.


"До края на годината ще има нови медицински стандарти, нови алгоритми на клиничните пътеки, нов Национален рамков договор за медицинските и денталните дейности за тригодишен период. Инвестираме с европейски средства в линейки и строителство с цел укрепване на спешната медицинска помощ. Провеждаме нова политика в областта на специализациите. Водя ежедневни разговори с банкери и кредитори за погасяване на натрупаните в годините назад милиони левове просрочени задължения", каза министърът.

 

Министър Ананиев подчерта, колко е важно да бъде осигурени материалните активи на здравните заведения в Северозападна България, като обяви, че ще бъдат осигурени 30 линейки за болниците във Видин, Враца и Монтана, а за ремонти на спешните отделения и други сгради ще бъдат отделени над 3 милиона лева.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама