НОВИНИ


За 4,6 млн. лв. МТ ще актуализира сайта си за туризъм

1 4436 12.07.2019
За 4,6 млн. лв. МТ ще актуализира сайта си за туризъм
Официалният туристически портал на България

Министерството на туризма започва изпълнението на нов проект за 4,6 млн. лв. Той ще се осъществява в рамките на три години и е озаглавен „Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг“.


"С изпълнението на проекта ще се развие и актуализира съдържанието на порталния туристически сайт www.bulgariatravel.org, като ще се създаде виртуална платформа за всяка една от деветте Организации за управление на туристическите райони в страната (ОУТР).

 

Целта на проекта е да се подобри качеството на услугите на МСП в туризма чрез използването на информационни и комуникационни технологии и уеб базиран маркетинг. Основните дейности, които ще бъдат изпълнени са насочени към провеждането на ефективна реклама в страната и чужбина на туристическите райони, съобразно тяхната специфика. Те ще бъдат промотирани чрез дигитален маркетинг и реклама в национални и международни телевизионни канали", съобщават от министерството.

 

Новото финансирне е с пари от ЕС по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

 

Проверка на Фрог Нюз установи, че сайтът е създаден и функционира благодарение на различна финансова помощ от ЕС. В него е записано, че съдържанието на  страницата e създаденo в рамките на проект “Мултимедиен каталог на туристически обекти и електронен маркетинг на дестинация България”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Стойността на проекта е  6 411 440 лева

 

От информация на сайта на МТ се вижда, че за периода 2007 - 2013 г. по различни проекти са усвоени над 63 963 531 лева от ЕС. За следващите години обобщена информация на сайта не успяхме да открием.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама