НОВИНИ


Друмева обяви защо президентът наложи 17-ото си вето

1 4602 18.07.2019
Друмева обяви защо президентът наложи 17-ото си вето
Емилия Друмева

Този, който дава парите, превръща партията в негова. Въпросният дарител може да е кандидат за концесионер, може да е изпълнител на обществена поръчка, да е регистриран в офшорна зона. Президентът не оспорва ограничения размер на субсиидите, а оспорва неограничения размер на даренията. Решението противоречи на Конституцията.


Така секретарят на Румен Радев по правните въпроси - проф. Емилия Друмева, коментира пред bTV мотивите на държавния глава, който наложи вето върху текстовете от първата актуализация на бюджета, с което се разрешава на фирми да правят без лимити дарения на политическите партии.

 

Едните партии ще бъдат могъщи, тъй като към тях ще валят даренията, а другите ще изпаднат в немощ. Така те в същността си са уронени. Тогава налице ще е много сериозно изменение, дори подмяна на политическата система по Конституция. Ще се случи подмяна на формулата на управление", каза още тя.


С въвеждането на това неограничено даряване на средства се засяга същността на политическата система, която е създадена и функционира - устройството на държавата ни като демократична, смята Друмева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама