НОВИНИ


Братът на еврошефката фон дер Лайен: България е грешката на живота ми!

7 7888 22.07.2019
Братът на еврошефката фон дер Лайен: България е грешката на живота ми!
Урсула фон дер Лайен

Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има има специално отношение към България, което може да се отрази на бъдещите ни връзки с Брюксел. Става дума за брата на новия европремиер - Ханс - Холгер Албрехт. ”България е Грешката на живота ми”, заявява той в интервю по повод негово бизнес начинание в нашата страна.


Това разкрива изданието „19 минути“. Става въпрос за сделката за Нова телевизия, когато през 2008 г. срещу 620 милиона евро я придобива MTG. По онова време Ханс - Холгер Албрехт е президент и главен изпълнителен директор на медийната компания, която тогава е и собственик на създадения от нея световен безплатен всекидневник „Метро“. Сделката е отчайващо неуспешна за гиганта, след като той направи и допълнителни инвестиции в България, а се наложи да продаде уедрения бизнес в страната ни след това за 185 млн. евро. И то не на желания от компанията кандидат - чешкия милиардер Петeр Келнер. Благодарение на нашите държавни органи, понеже "има прекалено много пари", той беше силово отстранен в полза на българските предприемачи братя Домусчиеви. 11 години по-късно, въпреки че отдавна е шеф на друг медиен гигант - Deezer, той си спомня за "грешката на живота си" с голяма горчивина. Както и за по-малка, но също обидна загуба - в благотворителен мач братът на Урсула фон дер Лайен и тимът на Нова губят от отбора на премиера Борисов с 3:10 през 2009 г.

 

Сестрата, новата шефка на Европейската комисия пък последно беше у нас на среща на министрите на отбраната на ЕС в рамките на българското европредседателство. Сензационна снимка с нея в социалните мрежи обаче показа личната зъболекарка на Цветан Цветанов и депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която по странно стечение на обстоятелствата е председател на ... Комисията по външна политика на родния парламент.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама