БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Иво Прокопиев: На прага сме на голямата криза

9 5872 10.12.2009
Иво Прокопиев: На прага сме на голямата криза
Иво Прокопиев

Най-неприятното от кризата тепърва предстои и сега един от големите проблеми е как да как да оцелеят жизненоважни структуроопределящи предприятия. А сред най-важните задачи е да се мобилизира политическата подкрепа за членството ни в европейския валутен механизъм. Това заяви пред "Хоризонт" Иво Прокопиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ).



Държавата трябва да сложи ред в сметките, отбеляза Прокопиев по повод задлъжнялостта на хазната към бизнеса. Не може да няма регистър на тези дългове.
Най-сигурният платец по дефиниция е държавата, ако тя не плаща, какво остава за другите, които и преди кризата са големи длъжници, коментира Прокопиев.

Индустрията ще реагира зле на поисканото увеличение на цената на природния газ, каза още председателят на КРИБ.

Според него н е може да има сериозна дискусия по темата преди разсекретяването на договорите за доставка на газ - именно от тях "Булгаргаз" вади аргументи, без бизнесът да може да извади контрааргументи.

Без да правим черни прогнози, по-малките играчи на пазара по време на кризата ще отпаднат, а фирмите ще се свият до състояние на оцеляване, прогнозира председателя на КРИБ.

Тук според него трябва да се намери формула за запазване на максимално голям брой работни места с публични средства. Прокопиев подчерта, че засега бизнесът "се държи достойно и съкращава минимално количество хора".

Индустрията ще реагира зле на поисканото увеличение на цената на природния газ, каза още председателят на КРИБ и добави, не може да има сериозна дискусия по темата преди разсекретяването на договорите за доставка на газ, именно от тях "Булгаргаз" вади аргументи, без бизнесът да може да извади контрааргументи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама