НОВИНИ


Пак ще има проблеми с продажбата на винетки, съобщиха от АПИ

0 3824 25.07.2019
Пак ще има проблеми с продажбата на винетки, съобщиха от АПИ

Продажбата на електронни винетки ще бъде затруднена на 29 юли поради планирани софтуерни актуализации, съобщиха от агенцията ”Пътна инфраструктура”.


На водачите се препоръчва внимателно да планират пътуването си и своевременно да си купят е-винетка.

От 17.00 до 23.00 ч. на 29 юли са планирани дейности по внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние. Софтуерните актуализации са част от подготовката за въвеждане в експлоатация на толсистемата. 

 

Междувременно министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова назначи проф. Олег Асенов за член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Така се попълва съставът на ръководния орган на агенцията, чийто председател е Георги Терзийски, а член е инж. Иван Досев.

 

Проф. Олег Асенов ще отговаря за тол системата. Досега той беше директор на Национално тол управление. Преди това ръководеше отдела “Управление на информационна система и инфраструктура”. Бил е и експерт в Екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата. От 2011 г. до момента проф. Асенов е преподавател във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

 

До провеждането на конкурс за нов директор на Национално тол управление длъжността временно ще бъде изпълнявана от Радослав Миленов – началник сектор „Обслужване на потребители“ в отдел „Обслужване на клиенти“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама