МИСТЕРИИ


Менте екскурзоводи предлагат пътешествия до Кавказ

2 6077 27.07.2019
Менте екскурзоводи предлагат пътешествия до Кавказ
Кавказ

Професионални екскурзоводи предупредиха гражданите за нов вид измама. Самозвани гидове са започнали бизнес в социалните мрежи. Те зарибяват туристи, като се представят за професионални планинари. Предлагат екскурзии дори до Кавказ на нищо неподозиращите клиенти.


Професионалните гидове предупредиха още туристите преди да тръгнат на път, да поискат документ от водачите си, с който да докажат, че са автентични.

 

Правоспособните екскурзоводи у нас са 1433. Те предупреждават, че е особено рисковано, ако се доверим на аматьори, когато отиваме в планината, където непрофесионалистите могат да ни заблудят и да ни изненадат с лошо време, съобщи още Нова телевизия.

 

Преди време от Съюза на екскурзоводите поискаха да не се допускат неподготвени или неквалифицирани хора да водят туристическите групи на турове из културно-историческите забележителности.


На дневен ред беше дори предложението за създаване на туристическа полиция, която да ограничи нелоялната конкуренция в бранша. Сред представящите се за екскурзоводи са таксиметрови шофьори, представители на знайни и незнайни туроператорски фирми, чуждестранни лица.

 

От Съюза на екскурзоводите винаги са споделяли мнението, че само квалифицирани кадри могат да представят качествен туристически продукт, който да помогне за повишаването на имиджа на България ни пред гостите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама