НОВИНИ


Поредна голяма заплаха към професор Велислав Минеков

26 16421 28.07.2019
Поредна голяма заплаха към професор Велислав Минеков
Професор Велислав Минеков

След като преди две седмици запалиха колата на скулптора Велислав Минеков, сега професорът е получил поредна ”съществена и значима” заплаха към него и семейството му. Скулпторът е с активна гражданска позиция и критикува гафове и решения на властта.


Ето целия пост на професор Велислав Минеков във фейсбук:

 

"Нищо неочаквано.

 

Получих последния удар, поредната заплаха към мен и моето семейство. Отнася се към свободата на моето мнение и гражданско поведение. Този път заплахата е твърде съществена и значима. Периодичните заплахи през изминалите години изглеждат шега пред последния жест на насилие. Подробности ще споделя след съвет от юристи.

 

Възнамерявам да потърся съдействие от организации защитаващи човешките права и гражданска свобода. Възнамерявам да споделя всичко случило се през последните години след молба за среща с омбудсмана и президента. Възнамерявам да потърся съдействие от политически партии, граждански организации, личности известни със свободното си мнение, колеги и дори лични приятели. Възнамерявам да споделя пред ЕС, ЕК, и парламентарни представители в ЕП, репресиите, на които бях подложен от лица представляващи българското правителство и парламент.

 

Нямам намерение да се превърна в желан пример за жертва и поука за инакомислещите.

 

Мога да ви уверя, че оставам същия."

 

Велислав Минеков, фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама