НОВИНИ


Правителството предложи президентът да освободи шефа на ”Военна информация”

2 4911 31.07.2019
Правителството предложи президентът да освободи шефа на ”Военна информация”

Правителството предложи президентът да освободи бригаден генерал Пламен Ангелов от длъжността ”Директор на служба ”Военна информация”. Предложението идва на фона на скандала с неупражнен контрол при издаване на нерегламентиран достъп до тайни на НАТО и ЕС.


В началото на месеца Военноокръжната прокуратура обяви, че бригаден генерал Светослав Даскалов и бригаден генерал Пламен Ангелов не са контролирали издаването на 504 разрешения за достъп до тайни с гриф „Секретно“ и „Строго секретно“ на НАТО и ЕС. Проверяват се и сигнали за финансови нарушения и на Закона за обществените поръчки. Бригаден генерал Пламен Ангелов беше с ограничен достъпа до класифицирана информация и подаде рапорт за напускане преди повече от 10 дни. От МО успокоиха, че няма теч на класифицирана информация. 

 

Междувременно мнозинството върна старата възможност ръководител на служба "Военна информация“ да e и цивилно лице. По думите на военния министър Красимир Каракачанов обаче, след като бъде издаден президентски указ за освобождаване, Пламен Ангелов ще работи в Министерство на отбраната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама