НОВИНИ


Иван Гешев: Ще оповестяваме данни, когато защитата говори пред обществото

20 5221 02.08.2019
Иван Гешев: Ще оповестяваме данни, когато защитата говори пред обществото
Иван Гешев

Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака срещу НАП. ”Това ще се прави в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото.”


Това заяви във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев. По думите на Гешев  именно с тази цел публично ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения, предаде Нова телевизия.

 

Повод за коментара на сегашния зам.-главен прокурор са публикуваните вчера доказателства по разследването на "ТАД Груп" за пробива в системата на НАП.

 

Според Гешев това действие на прокуратурата нямало да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата били оповестени, а тепърва щели да се събират и още.

 

Единственият кандидат за главен прокурор избра Врца за да обяви, че приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към обществото.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама