НОВИНИ


Още един министър в Румъния ”изгоря” заради отвлечено и убито момиче

2 4842 03.08.2019
Още един министър в Румъния  ”изгоря” заради отвлечено и убито момиче
Екатерина Андронеску БГНЕС

Пореден румънски министър си отива след ”случая Александра”, съобщиха световните информационни агенции.


След като вътрешният министър Николае Мога се оттегли от поста само няколко дни след встъпването си в длъжност, днес стана ясно, че образователният министър Екатерина Андронеску е била уволнена заради скандални забележки по случая, уточни Нюз. бг.

 

Припомняме, че Александра Мачесану, 15-годишно момиче от село Доброславени, окръг Олт, изчезва на 24 юли, след като заминава за Каракал на автостоп. Тя е отвлечена, пребита и изнасилена и въпреки че три пъти се обажда на спешния номер 112, полицията не успява да я намери и спаси и момичето е убито от похитителя.

 

 

66-годишният мъж, заподозрян за убийството е задържан от полицията и признава пред прокурори за убийството на Александра Макасану, както и на друга млада жена, 18-годишната Луиза Меленку, която е в неизвестност от средата на април 2019 година. 

Открито бе само ДНК на убитото 15-годишно момиче, но не и тялото ѝ. Засега разследващи са потвърдили единствено, че генетичният материал е от Александра. Родителите ѝ все още вярват, че тя е жива и ще бъде открита. 

 

Случаят коства поста и на полицейски шеф, като доведе до многохилядни протести на гневни от действията на властите хора. На него по традиция бяха издигнати и лозунги срещу корупцията. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама