БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


България първа по фискален резерв в ЕС

12 5248 13.12.2009
България първа по фискален резерв в ЕС
Симеон Дянков Вяра Йовева

В момента сме в най-дълбоката част на финансовата криза, но антикризисните мерки на правителството вече дават своите резултати. Имаме обаче някои добри резултати – приемането на Бюджет 2010 и признанието на "Стандарт енд Пуърс”.


България ще завърши годината с най-добрия фискален резултат в целия Европейски съюз, а за 2010 се очаква да бъде единствената държава, която покрива Маастрихтските критерии, заяви в предаването “Неделя 150” Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите.

Той подчерта, че благодарение на стабилната фискална политика и борбата с нелегалния бизнес, българската икономика ще бъде с над 1 млрд. лв. по-голяма, отколкото очакването отпреди няколко месеца. „С останалата част от антрикризисната ни програма моята главна задача и задачата въобще на правителството в икономически план е да излезем на плюс за 2010 година – нещо, което вече, първите положителни сигнали вече ги виждаме”.
Финансовият министър каза още, че в резултат на свързването на НАП с Агенция „Митници” в Бюджет 2010 са залегнали 400 млн. лв. допълнителни приходи от там.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама