НОВИНИ


Умъртвяват прасета в незаконна ферма

2 4110 07.08.2019
Умъртвяват прасета в незаконна ферма

В незаконна ферма край Добрич започна принудително умъртвяване на прасетата. Собственикът заплаши, че ще съди инспекторите, от полицията премахнаха барикадата към фермата, но до сблъсъци не се стигна.


В незаконна ферма край Добрич започна принудително умъртвяване на прасетата. Собственикът заплаши, че ще съди инспекторите, от полицията премахнаха барикадата към фермата, но до сблъсъци не се стигна, съобщава БНТ.


Първите умъртвени животни са в незаконна ферма край Добрич. А колко животни са се отглеждали - е трудно да се каже, тъй като част от прасетата свободно се разхождат в близката нива с царевица.

 

Собственикът на фермата е категоричен, че няма да допусне ветеринарите да умъртвят животните. Стопаните признават, че прасетата не са регистрирани и се заканват да съдят ветеринарите от областната служба по безопосност на храните.

 

Въпреки недоволството им обаче, ветеринарните власти с помощта на полицията пристъпиха към умъртвяване на прасетата. Животните ще бъдат загробени на определената за това площадка, проверките продължават в цялата област.

тана.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама